laden ...

PlayStation 5 lancering bevestigd voor 2020

PlayStation 5 komt er aan, samen met een gloednieuwe controller. Al zal het nog een jaar wachten worden op deze Next-Gen gaming ervaring.

In een blog geschreven door President en CEO Jim Ryan kregen we de langverwachte aankondiging over de PS5. Eindelijk is het zo ver, de bevestiging dat de PlayStation 5 er aan komt in “Holiday 2020”. Nog een jaar wachten dus.

PlayStation 5, én een nieuwe controller

Ook de controller zal vernieuwd worden. De nieuwe PS5 controller heeft twee voornamelijke nieuwigheden. Eerst en vooral hebben ze de “rumble” technologie vervangen door iets genaamd “Haptics”. Hiermee zal je dus een veel ruimere aantal feedback krijgen in je controller dan enkel de gekende trillingen. Met een wagen in een muur crashen of een tackel op het voetbalveld zal dus volledig anders aanvoelen.

De andere innovatie is genaamd “Adaptive Triggers”. Developers kunnen hun eigen resistance van de L2/R2 triggers instellen. Dit om de ervaring van een boog te spannen echt beter aan te voelen, of als je plankgas geeft op verschillende ondergronden in een race spel.

Makers van games hebben de controllers nu al in bezit, om zo hun toekomstige releases alvast aan te passen aan de Next-Gen ervaring van de PlayStation 5. Voor ons zal het helaas nog een jaar wachten worden.

Exlusive Games ?

Meer nieuws is er momenteel nog niet over de PlayStation 5. Wel is er al bevestiging dat er een aantal exclusieve games aankomen. Death Stranding, The Last of Us Part II, en Ghost of Tsushima staan op het lijstje.

We houden je op de hoogte als er meer is over de PS5.

0 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *